Port Dickson Gempar dek Reunion STJ 85-89!!

Bertemu Kembali STJ89!

PORT DICKSON 28 April– Selepas membawa haluan sendiri sebaik tamat pengajian, perjumpaan 250 orang termasuk 86 bekas pelajar Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar Kuala Pilah, bekas guru dan ahli keluarga baru-baru ini mengundang kembali nostalgia lama.

Bukan sekadar gembira dapat mengeratkan hubungan malah bangga melihat pencapaian diraih dalam dunia kerjaya dan perniagaan, membuktikan keupayaan SMSTJ Kuala Pilah melahirkan tenaga kerja selaras dengan keperluan negara. Suasana ceria jelas terpancar kepada bekas pelajar SMSTJ sesi 1985 hingga 1989 yang turut menyambut ulang tahun kelahiran ke 40 tahun pada tahun ini

Jawatankuasa Reunion STJ8589

Pengerusi Jawatankuasa Penganjur, Khalid Ibrahim,yang juga merupakan Pegawai Tadbir Diplomatik di Kementerian Kewangan Malaysia, berkata perjumpaan tersebut telah disusun oleh satu jawatankuasa khas terdiri daripada bekas pelajar untuk mencari dan menyatukan bekas pelajar yang berada di dalam dan luar Negara bagi tujuan tersebut.Menurutnya, perjumpaan juga menjadi platform rakan lama berkongsi pengalaman dan idea dalam suasana santai selain berpeluang memperkenalkan keluarga masing-masing bagi memperluaskan lagi jaringan persahabatan.

“Diharap perjumpaan ini akan membantu mengeratkan lagi hubungan sedia ada selain platform melihat kejayaan diraih selepas meninggalkan alam persekolahan hampir 23 tahun.”

Selain bekas pelajar, bekas pengetua, guru sekolah dan wakil Persatuan Alumni SMSTJ (PRESSTiJ) turut hadir dalam perjumpaan itu. Menurut Dato’ Ir Md Nasir Ibrahim, Yang Dipertua PRESSTij , pihaknya telah mewujudkan Tabung Kebajikan Persatuan Alumni SMSTJ bagi membolehkan semua bekas pelajar memberi sumbangan.

Maintain anggun….

Dalam pada itu, bekas pelajar sekolah tersebut, Norhizam Bahaman menyifatkan perjumpaan itu membawa segala kenangan persekolahan yang masih segar dalam ingatan.”Sukar hendak digambarkan apabila kami berjumpa semula setelah 23 tahun meninggalkan sekolah. Perjumpaan ini memberi kenangan terindah kepada kami,” katanya yang kini sedang bertugas dengan Polis Diraja Malaysia dan menyambung pengajian di Universiti Islam Antarabangsa.

Bagi bekas guru, Nazri A Rahman, 53, beliau gembira kerana turut sama dijemput pada perjumpaan itu dan dapat berjumpa semula dengan bekas anak didiknya. Katanya, pendidikan yang dicurahkan oleh para guru telah mengubah kehidupan bekas pelajar terbabit untuk menjalani kehidupan sempurna sehingga kini.

Penambah keceriaan buat si kecil

 

Lambungan kasih..

Sempena perhimpunan ini pelbagai aktiviti dijalankan antaranya sukaneka, majlis makan malam dan senamrobik bagi mengeratkan kemesraan di kalangan bekas pelajar.

20120803-133013.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Boarders Malaysia

Connecting ex-students of boarding schools in Malaysia.

Briged Bestari

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

L.E.A.D.S 0509 OFFICIAL WEBSITE

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

%d bloggers like this: