Berbuka Puasa STJ Batch 1991: Meriah bergaya..

AJK Penganjur Majlis Berbuka Puasa STJ 1991..penat tapi berbaloi usaha..

BANDAR BARU BANGI, 12 Ogos– Seramai hampir 80 bekas pelajar Sekolah Sains Tuanku Jaafar (sekarang dikenali sebagai SMSTJ) Batch 1987-1991 telah melapangkan masa beramah mesra ke Majlis Berbuka Puasa di Bangi Golf Resort.  Turut menambah ceria adalah keluarga masing-masing.  Menurut Bro Abdul Halim Johar yang bertindak sebagai pengerusi jawatankuasa penganjur, majlis ini telah dirancang sejak sebulan yang lalu melibatkan 21 orang jawatankuasa yang memain pelbagai peranan penting.  Beliau yang kini berkhidmat di Utusan Malaysia memberitahu peranan wakil wakil kelas amat memberi kesan dalam usaha memastikan majlis mendapat sambutan hangat. Turut membantu beliau ialah Sis. Zaleha Ismail, yang kini bekerja di Human Resource Dept. SapuraKencana.  Kali terakhir mereka bertemu adalah pada Ramadhan 2011 di Seremban, menurut Siti Zaleha.

Cikgu Faridah dan Liew Pei Shen…berdebar melihat wajah rakan rakan lama

Bagi Sis Faridah Hassan, seorang guru di SMK Tunku Putra, Batu Pahat beliau amat teruja untuk hadir. ‘Tak sangka pula hubby kata okay dan sanggup drive ke sini’ ujar beliau sambil melayan hidangan.  Tetamu istimewa batch ini ialah rakan mereka Sis. Liew Pei Shen yang hadir bersama suami dan anak-anak.  Pei Shen tidak pernah bertemu rakan rakan sejak meninggalkan STJ pada Disember  1991. Beliau hampir tidak mengenali wajah wajah rakan rakan.  Namun beliau agak sedih kerana kawan baik semasa di sekolah dulu, Maya, tidak dapat hadir.

‘Tak sangka pula hubby kata okay dan sanggup drive ke sini’-Faridah Hasaan

LInderq, Mat Jimmy dan Zaini

Lokasi majlis memainkan peranan penting bagi meningkatkan penyertaan majlis ini.  Urusan logistik dan promosi diuruskan oleh setiausaha majlis Sis Linda atau nama panggilan beliau Linderq.  JK mewujudkan laman facebook khusus untuk Batch ini iaitu Ex STJrian 1987-1991 dan ajk menggunakan app whatsapp bagi melancarkan komunikasi sesama jawatankuasa. ‘Ada satu ketika saya  tersasul mengenai event ini semasa memberi kursus!’ ujar beliau yang berkhidmat di Maybank HQ (Training) bagi menggambarkan komitmen rakan rakan jawatankuasa majlis ini.

‘Ada satu ketika saya  tersasul mengenai event ini semasa memberi kursus!’-Linderq

‘I can find friends from the whole world but still friends that I always eager and happy to meet are from STJ8791″ – Zaini Jai via Facebook

Bro Azahari yang mengetuai JK Penajaan, mengakui ramai rakan rakan yang bermurah hati memberi sumbangan berupa cenderamata dan wang tunai.  Cenderamata diagih-agihkan sesama rakan bagi menceriakan suasana.  Rata-rata mood pada majlis kali ini adalah mood raya kerana semua berpakaian baju melayu dan baju kurung dengan lagu-lagu raya dimainkan sepanjang majlis berlangsung.

Turut diundang ialah wakil PRESSTiJ iaitu Persatuan Alumni SMSTJ.  Bro Khalid Ibrahim (Batch 1989) merakamkan penghargaan di atas undangan Sis. Mazwati atau Awie dan merasa kagum melihat begitu ramai yang hadir.  Beliau mendoakan persahabatan rakan rakan STJ8791 berpanjangan dan menyeru mereka aktif meryertai aktiviti anjuran  PRESSTiJ.

Nota:
Senarai AJK- Abdul Halim, Siti Zaleha, Noor Haslinda, Shahrolizam, Zaki Jani, Zarizal, Saliza Elias, Noralita, Johan, Nuilan, Norma Anum, Mohd Sani, Sy. Zamzariah, Dzulkefly, Romailin, Azman Mokhtar, Rodhiazly, Syarul Azmir, Mohd Nazir, Azmi Shukri, Azhar Halim dan Muzni
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Boarders Malaysia

Connecting ex-students of boarding schools in Malaysia.

Briged Bestari

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

L.E.A.D.S 0509 OFFICIAL WEBSITE

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

%d bloggers like this: