MEGA GATHERING STJ 83-87 Kamunting Beach resort… Pengkalan Balak..

Oleh Norazimah Nordin

Pengkalan Balak 30 April, 2011: Sungguh teruja sekali masa bangun subuh tuuu… wahh… setelah menunggu 5 bulan dan pelbagai planning yang telah di atur… maka… tiba lah saat yg dinanti…terujaaaa.. over excited laa gamaknyerr…

Hmm… Mr hubby kata.. U bawak keta baik-baik tauu…. papa tunggu kat seremban jerr…
OK laling…

So.. after panaskan masak lomak cili api ayam yang aku dah masak malam tuh… (Yang dah tinggal separuh kerana anak2 dah MERASA dulu…hehe)… kami pun bertolak lah ke Seremban…. (sebelom tu.. sempat gak belikan si OP nyer kerepek ubi dan kerepek pisang kat PASAR TMN UNIVERSITI  buat balasan pasal dia nak bagi Kek Lapis Sarawak and Ikan masin terubuk kat aku…. yesssss….

So.. kami pun mulakan perjalanan dari skudai pada tepat pukul 8.50 pagi… keadaan jalanraya… tak laa sesak sangat.. cuma banyak lori… and bas ekspress… cuti lama laa katakan… semua orang nak berCOTIIII lerrr…

Alhamdulillah sampai di Seremban tepat pukul 11.30 pagi… tak der berentikencing pun anak2 ku… hehe.. diorang tau.. omak eh nak poie reunion.. semua senyap jerr dalam keta…

Terkejut mr Hubby tengok aku dah sampai…. cepat nyerrrr…. tak sempat bibik nak tumbuk cili api.. nak masak gulai udang?????
Alamak…. masak lagik… adusss… hmm.. tak per lah.. okay ajer… bukan payah pun.. campak2 jer.. cili api..kunyit serbuk… serai tumbuk.. santan…. dah siap…. Perrgghhh,… Gulai Udang Galah ..siappp….
And ada lak ketam… Goreng laa…. ada pulak Ikan Jenahak…. Goreng berempah laa pulak…. aduhaiiii… nasib baik ada bibix…. kok tak.. maun pengsan den…. kaki dah laaa lenguh jalan jauh tadi… hmmmmmm….

So.. we all bertolak ke Pengkalan BAlak pukul 2.45 petang.. after gi visit my Mother In Law.. yang sakit di hospital seremban… masih macam tu jugak.. tapi ada proegress laa.. dia dah boleh bercakap sikit2… Alhamdulillah….

Sampai di Pengkalan Balak kul 4.30 petang… susah gak nak carik…. Kemunting Beach Resort tu.. but Ok laa hotelnyerr.. so… private… and ada swimming pool… hehe.. boleh laa anak-anak ku berendam sesuka hatiiii…..

Panass nyerr masa sampai tuuu… lagi2 tepi laut… tapi angin kuat.. best sangat…

first thing… mendaftar… ayo yoo… banyak nyerr nak isik tempat kosong… hehe… tapi its ok.. itu semua untuk masukkan dalam profile Alumni Batch kami…. Sapo nak Buek tu agak eh??.. haha…

Yang ada kat meja pendaftaran… Fazana.. super woman kiter… Big Boss.. Tan Sri Fareed rizal..an d Toh Puan Zafura… (alamak.. Boss.. sampai2 jerr suruh rehersal jadi MC laa pulak…. MR DIGGER kan ada…)..
hmm… tak per ..Layaaannnn… hehe.. Nasib baik dia dah bagi TSHIRT MEGHAH FREEEEEE… haha..
Shukri and Misah pun ada kat situ. Thanx U allszz.. tolong jadi AJK pendaftaran….. Dato’ KEyzal… tak habih2 nak menyakat…Puan Aimy Zaida… BZ dengan anak2 dia… nak mandi pool laa.. nak main pasir laa.. hehe… nak borak dgn dia pun curik2 masa jerr…

to be continued… hehe..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Boarders Malaysia

Connecting ex-students of boarding schools in Malaysia.

Briged Bestari

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

L.E.A.D.S 0509 OFFICIAL WEBSITE

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

%d bloggers like this: