Category Archives: Pengumuman Aktviti

Aktiviti Alumni STJ Sempena Jamuan Sireh Pulang ke Gagang II

Makluman Pengisian Aktiviti Alumni STJ Sempena Jamuan Sireh Pulang ke Gagang II pada SABTU 19 April 2014:

1. Golf Networking PRESSTiJ
Tempat : Royal Seri Menanti Golf Resort
Masa : 8.00pg -2.00ptg 19/4/2014
Coordinator : Bro Badin Batch 80

2. Friendly Cricket Match Alumni Allstars vs STJ
Tempat : Padang SMSTJ
Masa : 2.00-5.00ptg
Coordinator : Bro Mat Jimmie Ali 91

3. Rugby Clinic dan Friendly Match STJ Alumni Warriors vs STJ
Tempat: Padang SMSTJ
Masa :4.00-6.30ptg
Coordinator: Bro Megat 94

4. Jamuan Makan Malam Sireh Pulang ke Gagang II
Tetamu VIP : YB Dato Mohamad Hj Hassan, MB NS dan Isteri
Tempat: Dataran STJ (sebelah kantin)
Masa : 8.00 -10.30 mlm
Coordinator : Bro Mohd Nor 82 (YDP PIBG STJ)
Persembahan : Orkestra Alumni 2012 dan STJ
Pakaian: Batik atau sebarang pakaian majlis yang bersesuaian

5. Battle of the Bands
Tempat : Dataran STJ sebelah kantin
Masa : bermula 10.30 mlm
Bands – Batch 83, 84, 85 dan 96
Coordinator : Bro Hirman 96

Terima kasih

Khalid Ibrahim 89
Setiausaha PRESSTiJ

(Pohon sebarkan kepada semua rakan rakan batch alumni. Share info ini ke FB atau wasup setiap batch)

Advertisements

Bowling PRESSTiJ Inter-Batch Challenge 2013

Are you ready!!!?? Let's bowl..and cherish the friendships

Are you ready!!!?? Let’s bowl..and cherish the friendships

Muat turun Borang Penyertaan > Borang Bowling PRESSTiJ

20130220-084745.jpg

Majlis Jamuan Hari Raya Aidil Fitri SMSTJ 1983

Bekas Pelajar SMSTJ 1983 akan mengadakan Majlis Jamuan Hari Raya Aidil Fitri pada Sabtu, 1 September 2012 di Restoran Rebung, Bangsar bermula pada jam 2.30 petang. Dijemput agar semua bekas belajar tahun 1983 dapat hadir untuk memeriahkan Majlis Jamuan ini.”

Sekian, terima kasih

Dr Hizamri Yasin
SMSTJ Class of 83
0192867865

20120819-203120.jpg

Announcement : SMSTJ 99ners Reunion

Posted 4 Oktober 2009 in http://www.atengbest.blogspot.com

Entri ni khusus untuk bekas pelajar Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar 95-99. Sedar tak sedar dah hampir 10 tahun kita meninggalkan alam persekolahan. Banyak pengalaman dan kenangan kita kongsi bersama dari tahun 1995-1999. Hari-hari tengok muka yang sama, belajar ditempat yang sama, makan ditempat yang sama, tidur pun di tempat yang sama. Kat STJ la kita belajar menjadi seorang manusia. STJ jugak la yang membentuk kita sekarang. Oleh itu, sempena ulang tahun ke 10 kita meninggalkan sekolah ni, beberapa bekas pelajar telah merancang untuk mengadakan satu reunion. Butiran mengenai majlis tersebut adalah seperti di bawah…

Tarikh : 5hb Disember 2009 – 6hb Disember 2009 (2D/1N)
Tempat : Pangkor Bay View Beach Resort, Teluk Nipah.
Bayaran: RM350/person (Twin Sharing Room)
Deposit : RM 150 (sebelum 30/10/2009)
Baki Bayaran/full payment : RM 200 (sebelum 30/11/2009)
maybank acc aku :
inform aku thru email-nazarudinwakiran@yahoo.com atau my hp kalau dah buat bayaran.

Semua wang penginapan, bas dr KL-Lumut-KL, ferry Lumut-Pangkor-Lumut, BBQ dinner, breakfast adalah termasuk dalam harga package. Sesapa yang nak join, sila inform aku, Fariz (012-xxx7101), Najib (017-2414xxx). Confirmation adalah sebelum atau pada 12/10/2009 (untuk tempah bilik-kene cepat sebab mase tu cuti sekolah).

Kepada 99ners, sila ambil tindakan. Lupakan la siapa kita mase kat skolah dulu, otai, prefect,cendiakiawan, whutever click, jbp, anti-jbp/laki/pompuan/social, pembuli, orang kene buli, LKPI, jambu cikgu, jambu senior, dll, hakikatnya kita dah semakin dewasa. Jadi buang segala perasaan prjudis… Lets combine… RM 350 compare to 10 years story, apa la sangat (quote dr sms Fariz)

Majlis Iftar Bendahari Presstij- Sederhana dalam kemeriahan

Bro Borhan (Hadapan kiri) bersama rakan dan staf

SHAH ALAM 3 Ogos– Bro. Borhan Doya, Bendahari Presstij telah menganjurkan Majlis Iftar sempena Ramadhan 1433H di Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam.
Majlis dirancang bersama kakitangan syarikat beliau, Maha Persada, bagi meraikan rakan rakan bisnes, staf, rakan Presstij, dan sahabat handai.
Rakan rakan alumni STJ88 yang hadir memberkati majlis ialah Bro Latip Lehan, Bro MJ, Bro Dubai, dan Sis Nazlisyah dan Sis Suzita Md Tap @
Suzie
Turut hadir mewakili JK Presstij ialah Bro Nik Md Fakaruddin SU dan Bro Khalid Ibrahim PSU I.

Meraikan rakan rakan STJ Batch 88

Semoga amalan sebegini mendapat keberkatan dari Allah swt. Amalan menjemput orang berbuka, ataupun menyediakan makanan untuk mereka yang berpuasa merupakan satu amalan yang mulia yang digalakkan dalam sunnah Nabi s.a.w. Walaupun secara umumnya menjamu orang lain makan merupakan amalan yang digalakkan dalam hadis, namun menjamu orang berbuka puasa lebih banyak lagi ganjarannya. Ini seperti yang disabdakan oleh Nabi s.a.w:

“Sesiapa yang memberi makan orang yang berpuasa (iftar), maka baginya (pemberi) pahala seperti orang yang berpuasa itu tanpa dikurangkan sedikit pun pahala orang yang berpuasa tersebut”
(Riwayat at-Tirmizi, Ibn Majah dan Ibn Hibban menilainya sahih).

Majlis Berbuka Puasa Presstij 1433H / 2012 M

Image

Assalamualaikum w.b.r,

Semua alumni dan keluarga dijemput untuk menghadiri Majlis Berbuka Puasa Presstij 2012, seperti berikut:

  • Tarikh : 4 Ogos, 2012 (Sabtu)
  • Masa : 6:00-8:30 pm
  • Tempat : Residence Hotel, Uniten Bandar Baru Bangi
  • Bayaran: RM50++ dewasa
  • Maklumat : Mar Azleena Omar 0192680282 atau Angah Azam Zamri 0172431968
Boarders Malaysia

Connecting ex-students of boarding schools in Malaysia.

Briged Bestari

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!

L.E.A.D.S 0509 OFFICIAL WEBSITE

Where Best Friends Cheer...Maju Sempurna!